marți 6 iunie 2023

Nicușor Dan: Exclud varianta falimentului Termoenergetica şi Elcen

CITEȘTE ȘI:

spot_imgspot_img

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan a declarat că PMB a plătit pe termie în acest an 1,5 miliarde de lei, dublu față de suma achitată în 2020, că e cu facturile la zi, dar va avea nevoie de ajutor de la Guvern pentru a achita facturile de regularizare.

Totodată, Nicușor Dan a menţionat că exclude varianta ca politicienii din România să ducă în faliment Termoenergetica şi Elcen.

“Am plătit azi o factură de 115 milioane lei cu care am achitat până la luna august inclusiv. Deci anul 2022 ce mai este de plată pe facturi mai este factura din septembrie care se plăteşte în noiembrie, care este undeva de 15 milioane de lei şi factura din octombrie plătită în decembrie pe care nu putem să o estimăm, dar o să fie undeva de ordinul 20 -25 de milioane de lei, bani pe care îi plătim în jur de 10 decembrie după ce ne intrăm cotele din impozitul pe venit.

În ceea ce priveşte facturile pe care avem să le plătim în 2022 vom fi la zi, aşa cum am fost şi în 2021.

Rămân sumele acelea din diferenţele de tarif care sunt… nu avem suma exactă pentru 2022, dar cu totul sunt undeva 600 – 700 de milioane de lei pe care nu avem fonduri să le plătim”, a declarat Nicuşor Dan, relatează News.ro.

Primăria Capitalei plăteşte pentru termie dublul sumei achitate până în 2020.

“Banii pe care Primăria Capitalei i-a plătit pe termie, media 2011 – 2020 a fost 700 de milioane de lei pe an. În 2021 am plătit 950 de milioane de lei şi anul acesta 1,5 miliarde de lei, deci dublu faţă de cât se plătea până în 2020. Atâta putem, mai multe nu putem. Este nevoie de un ajutor de la Guvern. Bucureştiul are tot atâtea apartamente cât au toate celelalte UAT-uri din România – 550.000. Pentru Bucureşti ajutorul de la Guvern a fost 15 milioane, pentru celelalte UAT-uri – 800 de milioane”, a explicat primarul Capitalei.

El a menţionat că în această săptămână va avea o întâlnire cu reprezentanţi ai Guvernului.

Întrebat dacă ia în calcul să nu primească ajutorul cerut, Nicuşor Dan a răspuns: “Exclud varianta ca politicienii din România să ducă în faliment Termoenergetica şi Elcen”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro