duminică 14 august 2022
spot_img

Noi măsuri de relaxare propuse de ministrul de interne

Must read

spot_img

Lucian Bode, ministrul de interne, a anunțat care sunt propunerile cu care merge ministerul pe care îl conduce, la ședința Comitetului interministerial.

„Vorbim despre portul măștii de exemplu, renunțarea măștii pe plajă și în vârful muntelui, dar aici trebuie să nuanțăm, aici este vorba de stațiunile montante, vom vedea formula finală. Să renunțăm la portul măștii la centrele de fitness, la bazinele de înot. Legat de număr, vom discuta procentul de cât la sută din capacitatea restaurantelor poate să fie ocupată, dacă toți angajații sunt vaccinați și dacă toate persoanele care intră în restaurant sunt vaccinate, acestea sunt elemente pe care le discutăm”, a declarat ministrul la Digi24.

Bode a mai precizat că propunerile au fost deja transmise Comitetul interministerial și vor fi analizate în ședință.

„Noi am trimis deja propunerile. Fiecare minister trimite propunerile cu 48 de ore înainte de ședință pentru a fi analizate. Propunerile noastre sunt legate de portul măștii, de evenimente, de numărul de persoane și de condițiile în care se poate participa la aceste evenimente. Premierul a anunțat, ieri, o parte din propunerile noastre și anume persoanele să fie vaccinate. Eu sunt încrezător atunci când mă uit pe cifre, azi nu mai aveam nicio localitate carantinată în România, numărul de cazuri a căzut la 1.300 în ultimele 24 de ore, numărul de persoane a depășit 100.000 ieri. Toate aceste elemente vor duce la aceste măsuri despre care tot vorbim de ceva vreme. Măsurile de relaxare vor veni gradual”.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro