sâmbătă 2 martie 2024

Noi probleme cu legea pentru primarul Chirica

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Procurorii DNA Iaşi fac, miercuri, cinci percheziţii, inclusiv la Primăria orașului Iaşi, într-o cauză ce vizează suspiciuni de corupție.

„În această dimineaţă procurori din cadrul DNA Iaşi au venit la sediul Primăriei pentru a ridica unele documente emise începând cu anul 2012 de la diferite servicii din cadrul municipalităţii. Conform procedurii, în calitatea mea de primar, am fost informat de această acţiune. În acest moment eu mă aflu la Bucureşti, împreună cu viceprimarul Daniel Juravle, unde am programate mai multe întâlniri la Guvern pentru proiectele oraşului. Nu vă pot da mai multe detalii şi sunt sigur că o comunicare oficială o veţi primi de la instituţiile de resort”, a transmis primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate corupției comise în cursul anului 2018.

Sunt efectuate percheziții în cinci locații, dintre care două sunt birouri ale unor instituții publice din municipiul Iași, informează DNA.

Conform unor surse locale, instituţiile vizate sunt Primăria Iaşi și Poliţia Locală.

Primarul Mihai Chirica este vizat într-un dosar pentru abuz în serviciu cu privire la achiziția de municipalitate, prin leasing operațional, a unor autoturisme Skoda. În ianuarie 2021 a fost trimis în judecată edilul local.

Mai mult, anul trecut Mihai Chirica a fost audiat de DIICOT într-un dosar referitor la construcția în condiții dubioase a unui imobil în zona Sărărie, din Iași.

De asemenea, acesta este vizat în mai multe anchete cu privire la afaceri imobiliare suspecte.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro