sâmbătă 22 iunie 2024

Noile amenzi rutiere, un pas către normalitate

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

De la 1 ianuarie, amenzile rutiere au crescut cu aproximativ 50 la sută! Din punctul meu de vedere, știrea este un prim pas către normalitate. O parte a presei o prezintă ca pe o tragedie, ca pe o consecință a luptei dintre PSD și PNL. Dacă toate rezultatele acestor războaie politice ar fi de tipul acesta, aproape că mi-aș dori ca lupta politică să nu înceteze niciodată…

Ca sa fiu explicit: PNL și-a asumat în decembrie răspunderea pe o lege care îngheață și anul acesta punctul de amendă. O prostie cu iz electoral, din punctul meu de vedere. Accidentele și prezența imbecililor pe șosele nu se combat cu legi blânde și înțelegere. Dacă ceva nu îi sperie, aceștia își vor face in continuare de cap. E suficient să ne uitam în curtea țărilor civilizate, unde amenzile chiar descurajează.
PSD și-a luat în serios rolul de opozant și contestă orice la Curtea Constituțională. De data asta a ieșit bine, Curtea admițând solicitarea PSD. De la 145 de lei, punctul de amendă a fost actualizat la valoarea sa reală de 223 Ron. Adică 10 la sută din salariul minim pe economie. În esență, cum am spus, nu s-a mărit amenda ci s-a actualizat valoarea punctului de amendă cu salariul vremurilor noastre .

Revenind la Codul Rutier și la amenzi, subiectul a fost mereu unul tratat superficial și electoral. Sunt șofer și știu ce neplăcut este să iei amendă. De suspendarea permisului nici nu încape vorbă. Dar când un neam prost depășește coloana, o ia pe contrasens sau intra în tine, senzația e de 10 ori mai rea. În afară, românii circula ca mielușeii. De ce?! Pentru că bagă adânc mâna în buzunar dacă greșesc!
Mașina e un lux, mai ales dacă îți place condusul sportiv sau contravențional. Vrei să fii șmecher, bagi mâna în buzunar. Nu-ți permiți, mergi încet pe prima bandă sau lași mașina acasă. E ciudat că PNL, partid de dreapta pricepe mai greu acest lucru. Probabil pentru că e an electoral…..

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro