sâmbătă 22 iunie 2024

Numărul cazurilor de COVID-19 ar putea crește

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Adrian Marinescu, directorul medical al Institutului „Matei Balș”, a avertizat că, odată cu redeschiderea școlilor, este posibil să asistăm la o creștere a numărului de cazuri de infecție cu noul coronavirus.
El a îndemnat la respectarea regulilor de igienă și, în cazul în care copiii prezintă simptome specifice, să nu fie integrați în mediul colectiv, conform informațiilor furnizate de Agerpres.

„Începerea şcolilor, faptul că oamenii vin din concediu şi au o interacţiune mai mare şi rişti să crească numărul de infecţii, mai ales că va veni sezonul rece la un moment dat şi nu vom avea doar COVID, vom avea virusurile gripale, toate virusuri cu transmitere pe cale respiratorie. Nu contează ce fac în prima zi, contează toată perioada în care cei mici vor fi în colectivitate. Aici discutăm despre regulile de igienă, inclusiv spălatul mâinilor cu apă şi săpun. Este foarte important ca atunci când cel mic are o simptomatologie acută să nu fie adus în colectivitate. Dacă totuşi este deja acolo, să fie izolat cât se poate de repede, pentru că există riscul unor focare”, a afirmat, pentru AGERPRES, medicul Adrian Marinescu.

Conform declarațiilor sale, atunci când un copil manifestă simptome evidente, ar trebui să se stabilească contactul cu un medic pentru a asigura o monitorizare adecvată a stării sale.

În momentul în care este o simptomatologie zgomotoasă, se va lua legătura cu medicul de la şcoală dacă există, sau cu medicul de familie, sau cu un alt medic, în aşa fel încât cel mic să fie monitorizat corect. Focarele trebuie să fie rezolvate la timp, eventualele focare din punct de vedere epidemiologic, în aşa fel încât lucrurile să fie menţinute cât mai echilibrat”, a punctat medicul.

El a evidențiat relevanța imunizării împotriva gripei, cu atât mai mult cu cât sezonul rece, asociat cu riscul de gripă, se apropie.

Foarte important – în momentul în care vorbim de sezonul rece ar trebui să ne pregătim de această dată în mod corect cu vaccinare antigripală. Ar trebui să fie făcută undeva în octombrie, în aşa fel încât sezonul de gripă care va urma din noiembrie să fie menţinut sub control”, a explicat Adrian Marinescu.

La momentul actual, se înregistrează aproximativ 1.000 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus în fiecare zi, conform declarațiilor ministrului Sănătății, Alexandru Rafila.

Ministerul Sănătății a furnizat ultima raportare cu privire la COVID-19 pe data de 5 septembrie, menționând că, la acea dată, 583 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2 erau internate în unitățile medicale specializate.

Potrivit datelor oficiale ale Ministerului Sănătății, în unitățile de terapie intensivă erau spitalizați 45 de pacienți, dintre care 28 nu erau vaccinați împotriva SARS-CoV-2.

Din totalul pacienților internați, 110 erau minori, cu 108 internați în secții obișnuite și doi la terapie intensivă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro