sâmbătă 13 aprilie 2024

O cioară le dă bătăi de cap locuitorilor din Londra

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Pare o scenă desprinsă din filmul „Păsările” al lui Hitchcock, dar întâmplarea a avut loc pe o stradă din Londra. O cioară atacă localnicii, iar unul dintre atacuri a fost atât de agresiv, încât oamenii au căutat cu disperare un loc unde să se adăpostească.

Ținta peferată a ciorii: femeile cu părul lung. 

Un bărbat care locuiește în apropiere de Mansfield Road, unde au avut loc atacurile, a început să iasă afară însoțit de o umbrelă.

Totuși, potrivit experților în fauna sălbatică, pasărea încearcă pur și simplu să-și protejeze cuibul și puii. Nici vorbă de vreun motiv sinistru, așa cum se întâmplă în filmul lui Hitchcock, scrie Daily Star.

Jiyan Demirkol, managerul magazinului Hope Food and Wine Shop din Mansfield Road, a declarat pentru Camden New Journal: „Atacă și de 20 de ori pe zi”.

„O doamnă a fost atacată dimineața în drum spre serviciu și apoi a fost atacată din nou când se întorcea acasă. A intrat în magazin, era foarte speriată. Una dintre ele sângera. Le atacă din spate, dar dacă te întorci cu fața la ea, cioara zboară”, spune alt localnic, proprietarul unui magazin.

„Grupul nostru de WhatsApp din cartier a explodat. Este foarte ciudat. Fiica mea a fost atacată de două ori. Vecina mea a fost zgâriată pe obraz. Am sunat la Camden Council, dar au spus că nu pot face nimic, deoarece ciorile nu sunt dăunătoare”, a declarat un alt localnic.

„Pare a fi o cioară pradătoare. Este o pasăre destul de mare. Îmi pot imagina că este destul de înfricoșătoare. Este posibil ca această cioară să cuibărească de-a lungul acelei porțiuni de drum și este posibil să aibă pui în cuib. Acesta este singurul lucru la care mă gândesc că ar putea face o cioară să acționeze agresiv față de oameni. Corbii, ca toate păsările, sunt speriați de oameni, așa că își apără puii mai degrabă decât să atace oamenii. Știm că ciorile sunt foarte inteligente, deși nu suficient de inteligente în acest caz pentru a-și da seama că acești oameni nu îi atacă puii”, a concis Tom Stewart de la British Trust for Ornithology.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist.
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro