joi 28 septembrie 2023

Profesorii nu ies din grevă

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img
Greva profesorilor va continua. Este mesajul transmis de Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”. Potrivit acestora, guvernanții trebuie să introducă în textul de OUG că salariul profesorului debutant va fi egal cu salariul mediu pe economie, adică 4.000 de lei net.
Aceștia vor ca majorarea salarială să se regăsească în textul Ordonanței de Urgență date de Guvern, nu doar în Nota de fundamentare a acesteia, care nu are putere de lege.

„Această atitudine a Guvernului României este interpretată ca o neasumare a Executivului de a aplica principiul menţionat mai sus în noua lege a salarizării”, se arată în mesajul comun semnat de Simion Hăncescu și Marius Nistor.

Profesorii aflaţi în grevă „sunt nemulţumiţi şi de promisiunea Guvernului de a aplica ipotetica grilă de salarizare pentru învăţământ în maximum trei ani” și au cerut scurtarea acestei perioade.

Și președintele Klaus Iohannis a fost criticat după ce a spus „Cum îndrăznește cineva să pună în pericol examenele naționale?”, afirmând că profesorii „au primit tot ce au cerut”.

„Aici, domnilor politicieni, domnule Președinte, este problema. Nu ne-ați convins că, după încheierea grevei, veți investi cu adevărat în acest domeniu. Iar primul exemplu în acest sens este că nu v-ați asumat printr-un act normativ că, odată cu apariția noii legi a salarizării, salariul profesorului debutant va fi cel puțin egal cu salariul mediu pe economie”, spun sindicaliștii.

„Nu ne mai certați, nu ne mai trimiteți la clase! Schimbați-vă discursul și asumați-vă că educația va fi, începând de astăzi, prioritate națională! Și nu numai pentru noi, angajații din sistem, ci și pentru cei peste 3.000.000 de elevi în spatele cărora vă ascundeți și pe care încercați, prin declarații, să-i întoarceți împotriva noastră!”.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro