vineri 8 decembrie 2023

O mașină a Casei Regale a Marii Britanii, la RAR Iași (FOTO)

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O limuzină Rolls Royce (RR) unică a fost surprinsă la inspecția periodică la RAR Iași. Mașina a aparținut Casei Regale a Marii Britanii și are o poveste de film. Din ea era să fie răpită Prințesa Anne, fiica Reginei Elisabeta a II-a, în 1974, din apropierea Palatului Buckingham.

„O mașină care a aparținut Casei Regale a Marii Britanii, fotografiată la RAR Iași. Dacă ne-am gândi că este un Austin, un Rolls Royce sau un Vanden Plas, probabil că nu am greși, dar o putem numi simplu „Princess Limousine”, pentru că exact asta este: un vis al unei prințese, transformat în realitate”scriu cei de la Registrul Auto Român (RAR) pe pagina lor de Facebook. 

Limuzina s-a materializat cu ajutorul renumitului carosier Vanden Plas, în colaborare cu Rolls Royce, într-o ediție limitată de aproximativ 200 de exemplare, între anii 1956 și 1968.

Primele autovehicule au fost comandate de Casa Regală britanică și au fost utilizate pentru delegații de stat și evenimente private, iar una, aceasta, a fost făcută special pentru singura fiică a Reginei Elisabeta a II-a, Prințesa Anne.

„Poate părea incredibilă istoria acestei mașini, dar proprietarul ei ne-a povestit că automobilul este cel în care se afla prințesa Anne, fiica reginei Elisabeta a II-a, în momentul unei tentative de răpire, care a avut loc în anul 1974”, scrie RAR.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro