spot_imgspot_img
sâmbătă 25 iunie 2022
spot_imgspot_img

O nouă gafă a ministrului Novak: Scandal după aurul lui Popovici

Must read

spot_img

Eduard Novak gafează din nou. Ministrul Sportului a „reuşit“ să transforme evenimentul  fericit al lui David Popovici, noul campion mondial la proba de 200 de metri liber, într-un prilej de scandal. 

Ministrul UDMR a avut două postări legate de David Popovici, în limba română şi în limba maghiară, în care a existat o diferenţă importantă între cele două texte, potrivit jurnalistului sportiv Florin Gongu, citat de Adevarul.

Postarea făcută în limba română:

*Fenomenal acest sportiv! Toate inimile României au bătut azi în pieptul lui şi i-au dat putere! David Popovici este primul nostru campion mondial de seniori, într-o probă masculină, cu un nou record, de 1:43.21 min. I-am transmis felicitările mele şi cât de mândri suntem de el! Mulţumim, David! Felicitări, abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai înainte multe pagini de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi te ajută să zbori!.

Postarea în maghiară:

*Acest sportiv este fenomenal! Toate gândurile noastre i-au dat putere azi. David Popovici este primul nostru campion mondial la seniori, într-o probă masculină, cu un record de de 1:43.21. Îl felicit şi îi transmit cât de mândru sunt de el. Îţi mulţumesc, David! Felicitări. Abia ai început să scrii istorie în nataţie! Mai ai în faţă multe momente de glorie. Felicitări şi celor care îţi sunt aproape şi care te ajută să zbori.

Practic, Novak a eliminat expresia „toate inimile României” din mesajul de felicitare în maghiară pentru David Popovici.

Ministrul Sportului a avut o primă reacție pe acest subiect și susține că nu el postează pe contul său oficial de Facebook, iar „maghiara nu se traduce cuvânt cu cuvânt”.

„Nu eu postez, nu eu traduc. Cine a tradus a considerat că sună mai bine așa. Eu nu am ce comenta. Maghiara nu se traduce cuvânt cu cuvânt. Nu mai speculați pentru că nu are sens”, a declarat Eduard Novak, la Pro Arena.

Amintim că ministrul Sportului a arătat, într-un dialog cu jurnalistul Dan Bucura, că nu știe versurile Imnului Național.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
" "
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro