spot_imgspot_img
sâmbătă 25 iunie 2022
spot_imgspot_img

Baronul Stănescu vrea impozitarea celor care ‘se lăfăie în bogăţie’

Must read

spot_img

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, baron de Olt, cere reaşezarea sistemului fiscal pe fundamente mult mai corecte. Potrivit acestuia, trebuie refăcut echilibrul intereselor din societate pentru că “nu putem să nu vedem că unii se zbat în sărăcie, iar alţii se lăfăie în bogăţie acumulată necinstit”.

„Propunerea pe care o face PSD este clară: să reaşezăm sistemul fiscal pe fundamente mult mai corecte. Nu înseamnă o abdicare de la parteneriatul cu mediul de afaceri. Dimpotrivă! Înseamnă că trebuie să fim conştienţi cu toţii că suntem în situaţia în care nemulţumirile sociale nu vor afecta profund doar sistemul politic, ci şi climatul de afaceri. Neliniştile sociale nu vor crea avantaje decât pentru populişti şi speculatori. Suntem angajaţi pentru o guvernare responsabilă, iar PSD invită partenerii de guvernare, cei economici şi sociali, la dialog pentru o viziune mai corectă şi mai solidară pentru România”, argumentează Stănescu într-un comunicat de presă.

El subliniază că povara generată de creşterea preţurilor nu trebuie să fie doar pe spatele pensionarilor, salariaţilor şi a micilor întreprinzători.

„Am scos România din spirala dezastrului în care intrase şi ne-am angajat să gestionăm printr-o viziune coerentă şi unitară politicile publice în vremuri dificile. (…) Soluţia propusă de PSD este rediscutarea amplă, coerentă şi consensuală a sistemului fiscal”, adaugă liderul social-democrat.

Paul Stănescu susţine că „cine nu vrea să audă de o reechilibrare a priorităţilor înseamnă că se ascunde de marile probleme şi frici ale românilor”.

Amintim că liderul social-democrat își numise fratele – Alexandru Stănescu – în funcția de membru în comitetul de reglementare al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie (ANRE) deși acesta nu are nici o legătură cu domeniul energiei, ci s-a remarcat cu afaceri în agricultură. În urma unui scandal public, Alexandru Stănescu a demisionat.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
" "
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro