O nouă taxă pentru firme, propusă de PSD

O nouă taxă pentru firme, propusă de PSD

Firmele care au profit brut de cel puțin 1 milion de lei pe an ar putea fi taxate suplimentar. PSD și ALDE propun taxarea acestora cu 1%. Banii ar urma să meargă într-un fond prin care tinerii ar urma să fie susținuți să-și cumpere locuințe.

Această lege este susținută de 12 senatori și deputați de la PSD și ALDE, printre care și fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ștefan Oprea, potrivit start-up cafe.

Propunerea de lege privind înființarea și utilizarea Fondului de Solidaritate „Locuințe pentru Tinerii Români” vrea să instituie un sprijin prin care persoanele căsătorite, cu vârste sub  35 de ani, să-și cumpere locuințe în rate.

Din fondul de solidaritate, tinerii vor beneficia de plata avansului de până la 15% din valoarea locuinței, dar nu mai mult de 15.000 de euro, la cumpărarea acesteia. Vor avea prioritate cuplurile de medici, profesori, zootehniști, agronomi, absolvenți de teologie care se mută la sate, precum și cuplurile cu copii, conform propunerii de lege.

Beneficiarii vor returna sumele primite din fond, începând cu anul 6 de la obținerea sprijinului, în 10 ani, în rate egale. Aceste rate, împreună cu ratele de la credit, nu vor depăși o treime din veniturile familiei.

Fondul ar urma să fie administrat de Ministerul Lucrărilor Publice și alimentat dintr-o taxă specială de la firmele din România.

 

Comentează pe FACEBOOK