luni 8 august 2022
spot_img

O poză cât distrugerea biodiversității

Must read

spot_img

Imagini suprinse la începutul săptămânii acesteia în Delta Dunării arată cum o barcă plină de turiști intră din plin într-un stol de pelicani.

Șeful Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, spune că acest tip de incidente nu sunt, din păcate, izolate. El atrage atenția că ”afectează atât păsările cât și habitatul”.

”Un om fără suflet care ar trebui tras la răspundere”, scrie fotograful Marian Strinoiu,. Cel care a surprins imaginile, într-o postare pe Facebook.

Potrivit Hotnews, proprietarul firmei care deține barca l-a concediat pe conducătorul vinovat și le cere scuze tuturor iubitorilor Deltei pentru acest incident neplăcut.

„Turiştilor li se oferă la preţuri scăzute transferuri de la Bucureşti la Tulcea şi vizitarea Deltei. Un calcul matematic simplu arată că numai drumul Bucureşti-Tulcea durează patru ore şi jumătate, iar din dorinţa de a se încadra în timp, conducătorii bărcilor care preiau aceşti turişti merg pe câteva canale, cu viteze foarte mari, cu intrarea în colonii pentru a face fotografia vieţii, cu păsări în zbor, lucruri care impactează negativ asupra biodiversităţii. Astfel de vizitări toxice ale Deltei nu sunt dezirabile şi nu le susţinem”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele AMDTDD.

Comentează pe FACEBOOK

- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro