Oamenii lui Orban, trași pe tușă de Cîțu

Lupta între Florin Cîţu şi Ludovic Orban pentru şefia PNL se întețește. Premierul refuză să mai semneze numirile oamenilor președintelui PNL. Unul dintre cazuri este cel al lui Tănase Stamule, fost consilier de stat al lui Ludovic Orban în perioada în care era premier al României, validat pentru funcţia de şef al Autorităţii pentru Digitalizarea României, de Biroul Executiv al PNL, la jumătatea luni mai. Nici până în prezent nu a fost semnat documentul de numire, iar surse din echipa premierului Florin Cîţu susţin pentru „Adevărul” că nici nu va avea loc acest lucru prea curând.

Florin Cîţu l-a mai refuzat o dată pe Stamule, când Orban a insistat să-l ia secretar general al Guvernului, numindu-l pe Horațiu Gorun.

Unui alt apropiat al lui Ludovic Orban, economistul Cristian Păun, nu i-a mai fost prelungit mandatul în Consiliul de administraţie al Fondului de Garantare.

O altă schimbare va avea loc la Fondul de Contragarantare. Economistul Bogdan Glăvan, unul dintre membrii Directoratului de la Fondul Român de Contragarantare și consilier al șefului PNL, l-a criticat pe Cîțu că majoritatea profitului companiilor de stat merge la bugetul central, nefiind alocaţi bani şi pentru investiţii. Surse citate de Adevărul spun că nici acestuia nu I se va mai prelungi mandatulcare expiră în luna august.

Comentează pe FACEBOOK