joi 7 decembrie 2023

OMS recomandă renunțarea la certificatul verde

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) s-a răzgândit. Acum consideră că interdicţiile generale de călătorie şi obligativitatea vaccinării nu au eficienţă în “suprimarea propagării internaţionale” a coronavirusului, relatează Le Figaro.

Comitetul de urgenţă al OMS a dat anumite recomandări în ceea ce priveşte călătoriile internaţionale. Acestea au fost stabilite în 13 ianuarie și publicate în 19 ianuarie.

OMS recomandă “ridicarea sau relaxarea interdicţiilor legate de călătorii, pentru că acestea nu oferă o valoare adăugată şi contribuie în continuare la stresul social şi economic trăit de state”.

Măsurile legate de călătorii (măşti, testare, izolare/carantină, vaccinare) ar trebui să se bazeze după evaluarea riscurilor. Acestea nu trebuie să fie o povară financiară pe umerii celor care călătoresc.

Australia sau Noua Zeelandă sunt închise turiştilor în prezent, iar în SUA şi Finlanda nu pot intra turiști nevaccinaţi.

Organizaţia recomandă să nu li se ceară călătorilor care merg în alte ţări dovada vaccinării. Acesta crede că această măsură este una excesivă. În contextul în care distribuirea  vaccinurilor împotriva covid-19 este inechitabilă, satele ar trebui, pentru facilitarea călătoriilor internaţionale, să ridice sau să modifice măsurile cum ar fi testarea şi carantina.

Comitetul OMS a modificat şi una dintre recomandările referitoare la campania de vaccinare în lume. Experţii doresc ca 70% din populaţia tuturor ţărilor să fie vaccinată la începutul lunii iulie 2022, iar vaccinarea împotriva covid-19 să fie integrată în serviciile de sănătate de rutină.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro