duminică 14 iulie 2024

Opt polițiști acuzați că forțau șoferii să greșească pentru a le cere mită, reținuți

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Opt polițiști din Huși și un agent de la Poliția de Frontieră au fost reținuți marți seară fiind acuzați de luare de mită.  Grupul folosea complici pentru a forța șoferii să încalce regulile de circulație, apoi îi opreau în trafic și le cereau bani ca să nu le rețină permisele pe loc, conform Vremea Nouă. De regulă, sumele variau între 100 și 1.500 de lei, în funcție de abaterile comise de șoferi.

Cum îi determinau polițiștii pe șoferi să încalce regulile!

Oamenii legii puneau doi complici să circule foarte încet pe un drum european într-o zonă cu linie continuă, forțând șoferii fără răbdare să îi depășească, potrivit Vremea Nouă.

După depășirea mașinilor „capcană”, șoferii erau opriți de polițiști și cereau mită pentru a nu le reține pe loc carnetul de conducere.

Un ucrainean forțat în acest fel să dea șpagă polițiștilor nu a ezitat și a sunat la telefonul verde Anticorupție, sesizând problema. De aici, ofițerii DGA au intrat pe fir, într-o operațiune amplă, care a necesitat supraveghere audio/video și a culminat cu descinderi la domiciliile celor vizați de anchetă. Și, de asemenea, așa cum nu prea s-a mai pomenit în România, ofițerii „Anticorupție” au ajuns să percheziționeze chiar sediul… Poliției Huși.

„Din probatoriul administrat în cauză a rezultat că, începând cu luna iunie 2023 şi până în prezent, poliţişti din cadrul IPJ Vaslui – Poliţia municipiului Huşi şi din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Vaslui ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Huşi, având atribuţii pe linie rutieră, au pretins şi primit de la conducători auto, în mod repetat, sume de bani cuprinse între 100 de lei şi 1.500 de lei, pentru a nu-i sancţiona contravenţional. Faptele penale au fost iniţial sesizate printr-un apel efectuat la Call-center anticorupţie – 0800.806.806”, au precizat reprezentanţii DGA într-un comuncat.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro