luni 26 februarie 2024

Noi detalii despre capturarea lui Cătălin Cherecheș

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Purtătorul de cuvânt al Poliției Române, Georgian Drăgan, a oferit noi detalii despre prinderea fostului primar al municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, reținut marți seara de poliție, în orașul german Augsburg. Amintim că edilul a trecut granița în Ungaria vineri dimineață, la ora 07:49, prin vama Petea, folosind o carte de identitate aparţinând unei rude.

„Capturarea acestuia a durat numai patru zile. Poliția Română a oferit informații esențiale partenerilor externi. Am beneficiat și de sprijinul partenerilor interni. În exterior am colaborat cu autoritățile din Germania, din Austria, din Ungaria dar și din Italia iar aseară urmăritul internațional a fost depistat în Germania. Acesta a fost reținut de polițiștii de acolo și urmează a se derula procedura specifică în astfel de situații pentru predarea sa către România în vederea executării pedepsei.

Am avut o colaborare excelentă cu partenerii străini care ne-au sprijinit în localizarea și reținerea  acestuia. Această localizare a fost efectuată de către partenerii externi pe baza informațiilor oferite de colegii din Poliția Română. Această colaborare s-a concretizat în prinderea în timp record”, a declarat, pentru B1 TV, Georgian Drăgan.

Cherecheș, acuzat de luare de mită, a fost prins când se pregătea să părăsească Germania. El a călătorit alături de o mătușă, cu mașina, circulând pe autostradă cu aproape 200 de km/oră, au spus surse oficiale germane. Cei doi au ajuns la gara din Augsburg și încercau să scape de autovehicul,  eventual să ia un tren sau un taxi. Acela a fost momentul în care a fost prins de polițiștii bavarezi și BKA (Poliția federală de investigații criminale – n.red.). Aceleași surse au mai precizat că fostul primar ar fi încercat să se opună arestării și s-a rănit când a vrut să fugă de oamenii legii. 

Acesta a confirmat că Cherecheș a opus rezistență: „Partenerii externi au transmis faptul că ar fi opus o oarecare rezistență la momentul imobilizării. Toate activitățile procedurale au fost desfășurate înc adru legal atât de Poliția Română și de Partenerii interni cât și de partenerii externi. A fost o capturare în timp record numai patru zile de la pronunțarea sentinței rămasă definitivă. Poliția Română pe baza informațiilor obținute și transmise partenerilor externi a reușit să îl localizeze pe acesta. Acesta a fost încătușat conform cadrului legal”.

 

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro