Orban: Acest preţ va fi plătit, credeți-mă!

Ludovic Orban a declarat vineri că nu va accepta nicio înţelegere cu PSD pentru a pune capăt crizei guvernamentale actuale. Șeful PNL îl acuză pe premierul Florin Cîțu că a generat o situație din care se poate ieși doar prin retragerea sa.

Președintele PNL susține că sunt trei variante pentru ieşirea din criză: refacerea coaliţiei existente, o înţelegere cu PSD sau trecerea în opoziţie.

„Trebuie rezolvată criza cu orice preţ. Nu cred că este mai importantă persoana şi soarta unui om decât România şi decât PNL. Cu cât terminăm mai repede această criză, cu atât lucrurile vor merge mai bine. Personal, vă spun că nu voi accepta nicio înţelegere cu PSD. Orice înţelegere pe care a făcut-o de-a lungul timpului PNL cu PSD s-a terminat în gravul dezavantaj al PNL şi în câştigul PSD”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

De asemenea, Orban spuen că nu crede în varianta unui guvern minoritar.

„Nu putem accepta nici să rămânem agăţaţi ca guvern minoritar de mila PSD, care în mod evident că ne va arunca de la putere exact atunci când o să le convină lor cel mai mult, după ce ne vom compromite şi după ce nu vom avea capacitatea de a guverna. Opoziţie nu-mi doresc. PNL are vocaţia guvernării. (…). Strategic, singura soluţie onorabilă e să refacem coaliţia. Nu e complicat, ştim foarte bine care-i preţul refacerii coaliţiei. Că acest preţ va fi plătit acum, peste două zile, peste o săptămână sau peste 45 de zile, acest preţ va fi plătit, credeţi-mă ce vă spun”, a susţinut Ludovic Orban, făcând trimitere la demiterea premierului Florin Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK