Orban, atacuri în rafală la adresa lui Johannis

Liderul PNL, Ludovic Orban, nu mai are de multă vreme o relație bună cu președintele Klaus Iohannis, iar acest lucru devine tot mai evident. După ce i-a transmis indirect, prin discursul său în cadrul unei filiale PNL ,că liberalii nu au nevoie de persoana lui Iohannis, duminică seara Orban a fost mult mai explicit. Întrebat în emisiunea Selectiv cu Dan Bucura despre o posibilă datorie morală pe care ar avea-o față de cel care l-a nominalizat premier în 2020, Ludovic Orban a fost extrem de tranșant: „Nu-i datorez nimic lui Johannis. Am fost nominalizat având în spate capacitatea de a forma guvernul și am obținut cu peste 8 voturi necesarul pentru acest obiectiv. Eu am reușit să forțez guvernul”.

Orban i-a dat o replică și colegului său, Rareș Bogdan, crare declarase recent că președintele a fost cel care ar fi blocat 2 puciuri împotriva acestuia. Ludovic Orban a admis existența acelor tentative de înlăturare a sa, însă, din nou, acesta susține că nu Iohannis ar fi avut vreun merit în dezamorsarea lor. Aveți aici pasajele explicite cu declarațiile lui Ludovic Orban.

În fine, lovitura de grație aplicată lui Johannis a venit în momentul în care în emisiune a fost deschis subiectul pasiunii președintelui României față de golf, precum și ultimele declarații ale acestuia, în care dă de înțeles că ar fi un sport accesibil tuturor, nicidecum unul exclusivist. Fără să disimuleze, Orban a transmis direct publicului telespectator părerea sa despre acest sport, despre care spune că ar fi unul practicat de oamenii cu venituri foarte mari: „Cred că trebuie să ai mult timp liber pentru a practica golful”, a concluzionat Orban. Lovitura către Klaus Iohannis a fost cu atât mai mare, cu cât ea vine în contextul unei crize sanitare în care românii au cu totul alte preocupări.

Comentează pe FACEBOOK