Orban, către miniștri: Controale la sânge și fiți fără milă

Orban, către miniștri: Controale la sânge și fiți fără milă

Premierul Ludovic Orban le-a cerut, joi, miniștrilor să mobilizeze tot persoanlul pentru a face controale „la sânge” privind respectarea normelor sanitare. Afirmația cestuia vin în contextul în care, în România, s-au întregistrat 614 cazuri noi de Covid-19 în ultimele 24 de ore.

 „Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situația de a izola românii sau de a fi izolați de alte țări”, a afirmat Orban.

Declarații susținute de premierul Ludovic Orban la începutul ședinței de guvern din 9 iulie #LudovicOrban #GuvernulRomaniei #SedintadeGuvern

Publicată de Guvernul României pe Joi, 9 iulie 2020

 

El a afirmat că majoritatea românilor se protejează și respectă regulile, dar sunt și agenți economici, instituții și cetățeni care nu țin cont de aceste norme sanitare și a vorbit din nou despre o „campanie de o agresivitate fără precedent, de negare a virusului”.

„Mesajul este: fără menajamente și fără milă față de cei care încalcă legea. Autoritățile de control să verifice la sânge respectarea regulilor și să ia toate sancțiunile legale. Mai scoateți-i din birou pe cei obișnuiti să stea în birou. Toată lumea să meargă pe teren, să facă raport zilnic, cu măsuri și sancțiuni dictate”, a afirmat Orban, scrie Hotnews.
Comentează pe FACEBOOK