luni 17 iunie 2024

Orban, despre CCR: Așa Curte, așa decizii! Afectează elevii

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, după ce CCR a admis sesizarea PSD privind abrogarea OUG 51, că ‘decizia Curţii adoptă poziţia PSD – copiii să nu mai ajungă la şcoală şi prelungirea licenţelor pentru firme care pun în pericol siguranţa copiilor până la calendele greceşti”.

Șeful Guvernului consideră că prin această hotărâre, Curtea Constituțională arată că nu este de acord cu Guvernul, adică subvenționarea navetei elevilor.

”Așa Curte, așa decizie. Înseamnă că prin această decizie, CCR nu vrea și nu e de acord cu ceea ce a vrut Guvernul, anume copiii, în special copiii din familii sărace, să poată să se ducă la școală cu naveta cu transportul public subvenționat. Asta e decizia Curții de astăzi. Adică prin decizia Curții, se adoptă poziția PSD, care PSD își dorește ca copiii noștri să nu mai ajungă la școală  (…) Nu sunt de acord cu decizia Curţii. O să căutăm soluţii să rezolvăm lucrurile”, a declarat Ludovic Orban, precizând că așteaptă motivarea CCR.

Guvernul și-a asumat răspunderea pe abrogarea OUG 51 în luna decembrie.

Tot miercuri, CCR a a declarat neconstituțională asumarea răspunderii Guvernului Orban pe legile justiției, admițând sesizarea PSD.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro