sâmbătă 13 aprilie 2024

Orban: Guvernul Cîțu, la mâna Parlamentului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ludovic Orban i-a invitat pe liderii partidelor parlamentare la o discuţie în vederea stabilirii datei alegerilor locale.

Întâlnirea este programată pentru marţi, la ora 17.00, şi va avea loc la Palatul Victoria.

Tot vineri, Orban a declarat că decizia de învestire a Guvernului Cîţu este în mâna Parlamentului, iar PNL va acţiona conform procedurilor constituţionale.

„Vom vedea, este în mâna Parlamentului decizia de învestire a Guvernului Cîţu. Noi am purtat discuţii, negocieri, am încercat să formăm o majoritate, miniştrii noştri s-au prezentat în comisii la un nivel foarte bun, într-o evidentă creştere, de altfel se şi vede că au şi obosit să le dea aviz negativ candidaţilor noştri de miniştri, foarte mulţi primind aviz favorabil. Prestaţia Guvernului, care, de fapt, este în funcţie, este o prestaţie extrem de serioasă, care abordează cu maximă responsabilitate toate problemele României şi care împinge înainte toate proiectele de dezvoltare. Ca atare, ce va face Parlamentul va face Parlamentul. PNL va acţiona în conformitate cu prevederile constituţionale, cum este normal”, a afirmat Ludovic Orban, întrebat ce crede că se va întâmpla la votul de învestire a Guvernului Cîţu şi cum vor acţiona parlamentarii PNL, conform agerpres.ro.

Premierul interimar a mai spus că “boicotul PSD” de la prima învestire a creat un precedent periculos în România.

“Și anume, în Birourile permanente reunite, la planificarea procedurii de învestire, nu au prevăzut data plenului Camerelor reunite la care trebuie să se dea votul de învestire. Au prevăzut doar datele audierii miniştrilor în comisie. Aşa ceva nu s-a întâmplat în 30 de ani şi arată că PSD nu înţelege nimic din democraţie, calcă în picioare Constituţia şi voinţa cetăţenilor”, a spus Orban.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro