sâmbătă 13 aprilie 2024

Dezastru evitat: frații Micula au pierdut procesul de 9 mld lei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

România a câștigat al doilea proces cu deja celebrii frați Micula și a salvat 2 miliarde de euro. Tribunalul internațional de arbitraj de la Washington a respins pretențiile de 9 miliarde de lei formulate de oamenii de afaceri Ioan și Viorel Micula împotriva României, a anunțat consorțiul firmelor de avocatură care au reprezentat România în acest proces. Potrivit unor surse oficiale citate de avocați, frații Micula ar fi fost obligați să ramburseze României 75% din costurile suportate de statul român în acest proces.

Hotărârea încheie un arbitraj inițiat de frații Micula în anul 2014 în baza Acordului între Guvernul României și Guvernul Regatului Suediei privind promovarea și protejarea reciprocă a investițiilor. În cadrul arbitrajului, reclamanții au susținut că România și-a încălcat obligațiile internaționale în temeiul Tratatului, nereușind să aplice în mod adecvat legile privind impozitarea băuturilor spirtoase și prin adoptarea unui nou regim de prețuri pentru apa minerală.

Vorbim de al doilea proces intentat de aceștia, primul fiind pierdut de stat în guvernarea PSD. Românii au fost buni de plată și i-au îmbogățit pe afaceriștii bihoreni cu 900 de milioane de lei. Banii au fost plătiți imediat după ce guvernul Dăncilă a căzut, printr-un efort bugetar enorm.
Vestea bună privind al doilea proces a fost prezentată de ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, pe pagina de Facebook. „Ieri PNL a demonstrat că se poate și am câștigat al doilea proces intentat României de frații Micula. Dacă nu ai interese personale se poate să câștigi și pentru România. Am salvat 2.4 miliarde de euro în timp ce gașca Dragnea-Ciolacu-PSD au pierdut 900 milioane de lei. Am reușit pentru că suntem mult mai buni și mai cinstiți. V-am spus că facem lucruri fantastice pentru țară. Nu ne oprim aici”, a scris Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro