Orban îl contrazice pe Cîțu în cazul revocării lui Nazare

Neînțelegi între liderii PNL. Ludovic Orban îl contrazice pe Florin Cîțu în cazul remanierii ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare.

“Nu a avut acordul meu sau al conducerii PNL pentru revocarea lui Nazare”,a spus Orban.

Președintele PNL mai spune că speră că ”nu e nicio legătură între remaniere și rectificarea bugetară”.

„M-a deranjat faptul că a spus că a avut acordul meu. Nu a avut acordul meu și nici al forurilor statutare ale PNL. De asemenea, știți că la ședința Coaliției am participat alături de domnul Barna, de domnul Kelemen Hunor dar prim-ministrul nu a fost prezent. Nu a avut acordul meu și nici al forurilor statutare. Eu am urmărit activitatea ministrului Finanțelor și în privința acestuia chiar avem motive de mândrie nu de remaniere. Ratingurile de țară, modul în care a administrat execuția bugetară; suntem cu deficit bugetar mai mic cu 1,6% …”, a declarat Orban.

Liderul PNL a ținut să precizeze că ”nu există niciun motiv serios pentru a susține remanierea lui Alexandru Nazare”.

„Nu există un motiv serios pentru a susține această remaniere. (…) Orice discuție ar fi trebuit să fie făcută în coaliție. Sunt niște pași procedurali care trebuiau urmați. Deocamdată e un fapt și nu am altceva de făcut decât să spun că această remaniere nu are motive obiective.

(…)Aș vrea să sper că nu e nicio legătură între remaniere și rectificarea bugetară, că nu e nicio legătură între faptul că nu a apărut în poză și e demis, deși mi-e foarte greu”, a explicat liderul PNL.

Amintim că joi  premierul Florin Cîţu a anunţat că l-a demis pe ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare. Între timp, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a ministrului Finanțelor, Alexandru Nazare, și cel de numire ca interimar a lui Florin Cîțu.

Comentează pe FACEBOOK