Vaccinare obligatorie în Grecia

Guvernul de la Atena a luat decizia ca, pentru anumite categorii profesionale, vaccinarea anti-COVID-19 să devină obligatorie. Decizia vine după ce numărul de infectări provocate de noul coronavirus a crescut, informează Reuters.

Luna trecută, vaccinarea a devenit obligatorie pentru angajaţii din domeniul sănătăţii.  Pentru cei din centrele de îngrijire a vârstnicilor este doar “ca măsură de ultimă instanţă”. Cu toate acestea,  eforturile ce vizează încurajarea vaccinării în rândul populaţiei nu sunt eficiente.

“Guvernul a primit recomandări relevante de la Comitetul naţional pentru bioetică în privinţa vaccinărilor obligatorii pentru grupuri profesionale specifice”, a declarat Aristotelia Peloni, purtătoarea de cuvânt a Guvernului grec.

În Grecia au existat dezbateri despre caracterul etic al vaccinărilor obligatorii. Într-un sondaj publicat, miercuri, de postul elen de televiziune Skai, majoritatea cetăţenilor acestei ţări se declarau în favoarea unei astfel de măsuri.

Autorităţile greceşti au reintrodus restricţii, începând de Joi.  Restaurantele, barurile şi cluburile de noapte vor putea să primească doar clienţi care stau pe scaune.

Aproximativ 38% din populaţia greacă eligibilă a fost vaccinată cu schemă completă. Se dorește ca rata de vaccinare să ajungă la 70% la nivel naţional până în toamna acestui an.

Guvernul elen a oferit stimulente pentru a îi încuraja pe rezidenţi să se vaccineze: bani în numerar şi date mobile în regim de gratuitate pentru tineri.

Comentează pe FACEBOOK