luni 17 iunie 2024

Orban: Nu există risc pentru bugetul pe 2020

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că a luat act de îngrijorările Consiliului Fiscal în legătură cu o posibilă creştere a deficitului bugetar, dar, în ceea ce priveşte anul 2020, „nu există niciun risc”.

Întrebat despre poziția Guvernului cu privire la opinia experițlor cu privire la dublarea deficitului bugetar în cazul în care pensiile vor fi mărite cu 40%, Orban a replicat: „Răspunsul este proiectul de buget, proiectul de buget conţine la capitolul cheltuieli sumele suplimentare pentru asigurarea creşterii pensiilor conform Legii pensiilor şi deficitul proiectat este de 3,59%. Ca atare, înţeleg îngrijorările Consiliului Fiscal, dar în ceea ce priveşte anul 2020 nu există niciun risc. De asemenea, şi pe anul 2021 am făcut proiecţia bugetară şi nu există niciun pericol ca să crească deficitul bugetar. Sigur că trebuie să urmărim evoluţia economică, sigur că trebuie să urmărim evoluţia încasărilor la bugetul de stat, aici chiar avem un plan de îmbunătăţire a colectării şi de luptă contra evaziunii fiscale pentru a asigura o colectare mai bună a taxelor şi impozitelor. Sigur, nu am analizat încă raportul Consiliului Fiscal, îl vom analiza”.

Consiliul Fiscal (CF) a avertizat că deficitul bugetar din acest an ar putea ajunge la 4,6-4,8% din Produsul Intern Brut (PIB), semnificativ peste estimarea de 3,6% a Guvernului.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro