sâmbătă 13 aprilie 2024

Legea pensiilor speciale. Anunțul premierului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Ludovic Orban nu a ajuns la o concluzie după discuțiile purtate cu reprezentanții CSM pe tema pensiilor speciale.

„Nu există nicio concluzie. Am ascultat toate punctele de vedere exprimate de reprezentanții CSM, perspectiva constituțională, argumentele pentru stabilirea unei forme speciale de pensionare, urmează să analizam și să luăm o decizie”, a spus Ludovic Orban.

Întâlnirea a avut loc în contextul în care in mai multe instante din tara magistratii au intrerupt activitatea, iar personalul auxiliar a protestat in fata unor judecatorii sau tribunale.

De asemenea,  Orban a spus că nu este de acord cu tăierea pensiilor viagere pentru sportivii care au obținut medalii la competițiile internaționale și a indemnizațiilor de merit pentru oamenii de cultură.

”Există câteva motive pentru care ar trebui redezbătută. În ceea ce ne privește pe noi, suntem categoric împotriva amendamentelor formulate de Adrian Solomon. De exemplu, în ceea ce privește tăierea pensiilor viagere pentru sportivii care au obținut medalii la competiții, olimpiade, Campionate Mondiale. Nu suntem de acord cu tăierea indemnizațiilor de merit pentru oamenii de cultură, pentru academicieni și mai sunt alte câteva categorii. Asta urmează să se discute în Parlament. Acest proiect de lege nu este inițiat de Guvern și, ca atare, va depinde de poziționarea grupurilor parlamentare”, a precizat premierul, rugat să comenteze faptul că cei de la PSD au susținut că PNL ar trebui să retrimită la comisie legea pensiilor speciale ca să se asigure că este constituțională, potrivit B1.ro.

”Cred că se vor găsi destui care să atace la Curtea Constituțională. În ceea ce ne privește pe noi, suntem consecvenți cu punctul de vedere pe care l-am exprimat”, a adăugat Ludovic Orban.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro