sâmbătă 13 aprilie 2024

PNL vrea finanțarea Autostrăzii Unirii din fonduri UE

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Autostrada Unirii reprezintă o prioritate pentru Guvern, iar finanțarea ar putea fi făcută cu fonsuri europene, a declarat, joi, premierul Ludovic Orban.

Orban respinge astfel ipoteza lansată de deputatulUSR Cătălin Drulă, care a spus că Autostrada Iaşi – Târgu Mureş nu s-ar afla pe lista proiectelor finanţate din următorul buget european.

„Domnul Drulă ar trebui să fie mai atent în exprimările opiniilor sale. Nimeni nu poate ştii astăzi câţi bani vom avea din fonduri europene pentru infrastructura de transport şi care este lista proiectelor care vor fi finanţate din fondurile europene alocate de Uniunea Europeană în exerciţiul financiar multianual 2021-2027. Pentru noi, Autostrada Unirea, ca şi Autostrada Sibiu – Piteşti, ca şi autostrada de centură a Bucureştiului, ca şi finalizarea tronsoanelor rămase pe Lugoj – Deva, pe Sebeş – Turda… deci repet, Autostrada Unirii reprezintă o prioritate, ea este inclusă în masterplan, avem o bază de negociere şi noi vom susţine finanţarea tronsoanelor de autostradă de pe Autostrada Unirii din fonduri europene”, a spus Orban.

Şeful Executivului a adăugat că Guvernul are argumente „suficient de serioase” pentru a putea obţine finanţarea pentru această autostradă.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro