Orban și Alexandru s-au contrazis pe tema măștilor

Orban și Alexandru s-au contrazis pe tema măștilor

Premierul Ludovic Orban şi ministrul Muncii, Violeta Alexandru, s-au contrazis, joi, în şedinţa de Guvern. Tema disputei: măștile pentru persoanele cu venituri mici. În final, ministrul Muncii i-a dat dreptate şefului.

Violeta Alexandru: Hotărârea de guvern pentru achiziţia de măşti pentru grupurile beneficiare, pentru persoanele beneficiare de venit minim garantat, este gata, în primul rând, şi urmează să fie adusă în şedinţa de guvern, ca urmare a reglementării…

Ludovic Orban: O introducem pe ordinea de zi…

Violeta Alexandru: Ne trebuie mai întâi actul normativ care să asigure o obligativitatea purtării măştilor şi, ca atare, în secvenţa următoare, adică la şedinţa următoare…

Ludovic Orban: Putem adopta hotărârea de guvern şi înainte de intrarea în vigoare a legii.

Violeta Alexandru: Nu.

Ludovic Orban: Ba da. Putem să o adoptăm. O introduceţi pe ordinea de zi, într-o primă lectură, hotărârea de guvern.

Violeta Alexandru: De acord cu dumneavoastră. Documentul este pregătit, când îmi veţi da cuvântul, o voi prezenta colegilor mei, de altminteri este pe circuitul de avizare şi în consultare publică, dar într-o primă lectură desigur, aştept să o prezentăm.

Ludovic Orban: Trebuie să punem în mişcare cât mai rapid procedura de achiziţionare şi de distribuire a măştilor către persoanele vulnerabile şi, din acest motiv, cred că este necesară adoptarea cât mai rapidă a actului normativ. Da? Îl introducem pe ordinea de zi. Cu punctele introduse pe ordinea de zi, vă propun să începem. Mulţumesc.

(Discuția începe la minutul 13.40)

Comentează pe FACEBOOK