duminică 26 mai 2024

Orban și Bogdan acuză: USR, ‘umăr la umăr’ cu PSD

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Premierul desemnat Ludovic Orban și prim-vicepreședintele liberal Rareș Bogdan acuză USR că sunt “umăr la umăr” cu PSD, după deciziile luate în ultima perioadă.

Rareș Bogdan se arată de-a dreptul îngrozit de ce s-a întâmplat în comisiile parlamentare, unde USR s-ar fi aliat cu social-democrații.

„Dintr-o dată, cei cu care am pornit într-o campanie de modernizare a României, de lângă noi încep să tragă cu toate tunurile în direcția noastră. Ok, suntem pregătiți și de asta, noi n-o să reacționăm nici cu virulență, nici cu aceeași monedă. Cel puțin mie și nici altor colegi nu ne place această nouă modalitate de a face opoziție împotriva celor alături de care liderii USR-PLUS, domnii Cioloș și Barna, tocmai ne spun că și-ar dori să intre la guvernare. Aș fi preferat ca niciodată să nu-mi amintesc de câteva imagini pe care le-am primit, fiind la Bruxelles, de la colegii mei, fotografii, USR și PSD votând împreună împotriva celui care a avut curajul să desecretizeze rapoartele pe 10 august și să le trimită integral către DIICOT. Același lucru s-a întâmplat în mai multe comisii. Eu consider că sunt mai multe lucruri care ne apropie decât ne despart. În ultimele zile, mi se pare că cei din USR sar anumite limite, care o să facă aproape imposibilă colaborarea viitoare, dacă continuă în acest fel. Noi nu ne mai războim de câteva zile cu PSD, ci suntem nevoiți să facem față și să răspundem manipulărilor dinspre USR”, a declarat Rareș Bogdam la Digi24.

De asemenea, Orban susține că USR nu se mai poartă ca un partener de guvernare.

„Mă mâhnește atitudinea pe care o au în ultima perioadă. N-am răspuns, nu voi răspunde acestor atitudini pe care nu le consider normale. Partenerii de la USR știu bine că gândirea pe care o avem este aceea de a avea un proiect comun de guvernare și nu cred că face bine pentru coeziunea forțelor democratice, pro orientare euroatlantică. Nu face bine această atitudine care îi plasează umăr la umăr lângă PSD”, a declarat Orban.

La rândul său, Barna se apără afirmând că PNL nu își respectă promisiunile pe care le-a făcut.

 

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro