luni 17 iunie 2024

Teoria conspiratiei: Cash-ul moare de moarte bună sau e ucis premeditat?!

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

De ani buni, băncile și guvernele lumii ne învață că trebuie să luptăm alături de ei, pentru eliminarea banilor lichizi. Se bagă la înaintare banii mafiei, ai crimei organizate, cei spălați de politicieni, etc. Toate lucrurile stau în picioare, dar…nu se ascund și alte lucruri în spatele acestei măsuri?!

Banii nelichizi au urme vizibile din avion! De ce trebuie să știe o instituție, oricare ar fi ea, obiceiurile tale de consumator?! Cat de des îți cumperi apă plată, alcool, haine de firmă sau altele?! Răspunsul e simplu: ca să te încadreze într-un tipar de consumator, ca să știe ce nevoi ai și cum îți pot stârni nevoia de consum. Ăsta e scenariul cel mai fericit.
Teoria conspirației vorbește și de alte variante prin care individul vremurilor noastre trebuie controlat și supravegheat. Dar asta e deja mult mai complex și mai abscons.

Banii murdari, la propriu

De ceva vreme, expertii bancari ne dau verdicte că bancnotele, ca instrument de plată, vor dispărea în următorii zece ani!
Nenorocirile din China au ridicat o altă problemă legată de prezența fizică a banilor: factorul cu impact tragic! Numerarul care provine din zonele cu grad ridicat de infecții, cum ar fi spitalele și piețele umede, va fi „tratat special” și trimis înapoi la banca centrală, în loc să fie recirculat. Și în sucursala Guangzhou a Băncii Centrale, aceste bancnote cu risc ridicat sunt distruse. Pentru a compensa oferta, banca va emite sume mari de numerar nou, neinfectat. Alte măsuri includ suspendarea transferurilor fizice de numerar între provinciile afectate, pentru a limita posibilitatea transmiterii de virus. Ca urmare a propagării acestui gen de mesaje, majoritatea oamenilor din centrele urbane din China nu mai folosesc numerar. Aplicațiile de plată pentru mobil sunt aproape omniprezente și au cam luat locul cash-ului.
Oricare ar fi tendința și oricât de variate explicațiile cu privire la necesități, dispariția banilor lichizi va alimenta diferite teorii ale conspirației. Oare chiar e nevoie ca banii „gheață” să dispară cu totul?! Câștigă cineva din asta? Ne va afecta acest lucru viața privată?

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro