Coronavirusul alertează Italia și pune pe jar planeta

Coronavirusul alertează Italia și pune pe jar planeta

Breaking News: toți românii care vin din regiunile Lombardia și Veneto vor intra automat în carantina de 14 zile! Decizia a fost dată acum de ministerul Sănătății!

Se adeveresc previziunile jurnalist.ro cu privire la iminenta răspândire a coronavirusului în spațiul comunitar. Italia a devenit cea mai afectată țară, iar premierul Giuseppe Conte este pe cale să introducă armata și poliția în lupta împotriva acestei boli.
Provinciile Lombardia și Veneto, ambele din nordul Italiei, sunt cele mai afectate. Peste 70 de persoane au fost depistate pozitiv la teste, în Milano existând și primul deces. Ca urmare, guvernul de la Roma a decretat masuri dure: închiderea a 11 localități (carantină totală) suspendarea activităților sportive, în special a meciurilor de fotbal și anularea excursiilor și deplasărilor de persoane într-un număr mare. Pentru a asigura respectarea deciziilor Executivului, premierul Conte a solicitat sprijinul armatei și poliției.

Aeroportul din Bergamo, acolo pe unde intra și ies zilnic mii de români, s-a transformat în obiectiv militar. Toți pasagerii care intra în țară sunt verificați de către personal medical precum cel din imagine. Orice suspect este imediat trimis la izolare și apoi trecut prin următorul nivel de securitate. Din acest motiv, controlul propriu-zis și implicit procedurile de intrare în țară sunt mult mai anevoioase, formându-se cozi mari.

Lumea întreaga e îngrijorată

Dincolo de problemele din Italia, întreaga lume se află în alertă. Pe continentul asiatic virusul se răspândește alarmant. Coreea de Sud are 4 decese noi și peste 550 de cazuri raportate, Japonia a raportat 27 de infecții noi, iar alte cazuri sunt în Iran, Afganistan și Libia. Și lumea africană este cuprinsă de această psihoză, în special țările ce au legături strânse cu China.
Organizația Mondială a Sănătății se arată extrem de îngrijorată de cazurile noi din lumea întreagă, ce nu pot fi legate în mod direct de China (deplasări acolo, contact direct, etc). Epidemia s-a extins în 26 de țări din afara Chinei, iar rata mortalității a depășit 2 la sută din totalul îmbolnăvirilor.

Comentează pe FACEBOOK