Orban vrea să revină la șefia Guvernului

Ludovic Orban vrea să îi ia locul lui Florin Cîțu, luna viitoare, după Congresul PNL. Președintele liberalilor a vorbit deschis despre revenirea sa în funcția de prim-ministru, fiind convins că va câștiga voturile colegilor în data de 25 septembrie.

„Asta e cea mai probabilă evoluţie după Congresul PNL din 25 septembrie. Pentru mine, cartea de vizită a Partidului Naţional Liberal în următorii ani, până la alegerile care vor fi toate în 2024, este performanţa la guvernare, măsura în care Guvernul are capacitatea de a fructifica toate oportunităţile pe care le avem în perioada asta”, a declarat Ludovic Orban, pentru B1 TV.

Președintele Camerei Deputaților, fost prim-ministru, a precizat că în cazul în care va câștiga alegerile interne, Iohannis ar trebui să se autosesizeze.

„Preşedintele fiind responsabil, este posibil să se ajungă la nevoia ca preşedintele PNL să preia poziţia de premier”, a mai declarat Orban.

Trădat de majoritatea peneliștilor cu funcții-cheie în partid, Orban se bazează pe votul membrilor cu notorietate la nivel local, poziționându-se mai aproape de zona tradiționalistă.

„PNL este un promotor al valorilor românești, al tradițiilor românești, al personalității și identității românești, al caracteristicilor specifice care ne dau unicitate. PNL este un partid care susține instituții fundamentale în societatea românească: Biserica, familia, satul românesc, cultura românească.

PNL este un partid care deși susține constant modernizarea și dezvoltarea, respinge toate curentele neomarxist-progresiste, care în ultima vreme își fac loc pe nevăzute în mințile unor români. Suntem un partid puternic ancorat în tradiția poporului român. De-a lungul istoriei, PNL a fost un partener al Bisericii, un susținător al valorilor și moralei creștine. La fel ne vom manifesta și de-acum înainte”, a declarat Ludovic Orban.

Comentează pe FACEBOOK