luni 8 august 2022
spot_img

„Orbital București” vrea să ne scape de trafic

Must read

spot_img

Un protocol de colaborare urmează să fie semnat între guvern și autoritățile locale din București și Județul Ilfov pentru realizarea proiectului „Orbital București”. Anunțul a fost făcut de Silviu Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, într-o postare publicată pe pagina oficială de Facebook a PNL București.

Proiectul prevede conectarea viitoarei Autostrăzi A0 ce va încercui Capitala cu 10 drumuri regionale. Scopul: fluidizarea traficului la intrările și ieșirile din cel mai mare oraș al țării.

„Indiferent că e dimineață, seară, marți sau duminică, primăvară sau iarnă, întâmpini blocaje, dacă ești în trafic în zona de ieșire/intrare în București. (…) Fără o abordare unitară și integrată a soluțiilor de trafic, nu putem obține rezultate concrete în privința fluidizării traficului din zona de acces spre Capitală.
Blocaj în trafic însemnă blocaj economic, poluare și slăbirea nivelului de sănătate a orașului”.

Se dorește ca parteneriatul dintre Ministerul Transporturilor, Consiliul Județean Ilfov și Primăria Capitalei să găsească soluții pentru a genera fluidizarea traficului, fără a crea blocaje la ieșirile din București.

Viitoarea Autostradă A0 – finanțată de Ministerul Transporturilor – va beneficia de legături utile de trafic realizate de către Consiliul Județean Ilfov. Primăria Capitalei se va asigura că ieșirile din București vor fi optimizate prin investiții pe care aceasta le va susține.

Proiectul „Orbital Bucureşti”:

  • 10 şosele noi cu profil de drum expres, cu patru benzi, cu o lungime totală de 96,43 kilometri;
  • asigurarea legăturii între Bucureşti, inelul de centură, Drumul Național Centura București (DNCB), și Autostrada A0, care este în lucru;
  • cele 10 drumuri radiale vor intersecta 30 de localități ilfovene, în 31 de noduri rutiere;
  • investiția se ridică la aproximativ 700 de milioane de euro cu TVA;
  • termenul de finalizare al lucrărilor este 2026.

(Sursa: Facebook / PNL București )

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro