Organizatorii Untold și Neversea nu sunt de-acord cu măsurile impuse

Edy Chereji, directorul de comunicare Untold şi Neversea, a declarat că măsurile de relaxare luate de autorităţi nu se pot aplica la cele două festivaluri muzicale. Normele de distanțare fac imposibilă organizarea acestor două evenimente în această vară, relatează Mediafax.

„Suntem nemulţumiţi de faptul că am discutat cu autorităţile până acum, am fost în grupurile de lucru, am propus soluţii care se pretează industriei noastre şi iată că după toate aceste întâlniri am primit un set de norme şi de măsuri care nu se pot aplica la evenimentele noastre, la evenimentele nimănui. Noi am propus un set de norme care, odată aplicate, am transforma evenimentele în cele mai sigure locuri”, a afirmat acesta.

Organizatorii Untold și Neversea au propus autorităților ca participanții să fie testați anti-COVID-19 înainte de intrarea în arenă.

„Sper că autorităţile vor reveni asupra acestor norme, cu atât mai mult cu cât premierul României promitea că se va implica şi că vom avea o vară cu evenimente şi festivaluri. Noi nu renunţăm, facem tot ce ţine de noi, dar sperăm ca şi dumnealui să-şi ţină promisiunea pe care a făcut-o. Poate aceste măsuri sunt bune pentru evenimentele publice făcute de diverse instituţii ale statului”, a adăugat Chereji.

Potrivit hotărârii de guvern din 14 mai, organizarea în aer liber a spectacolelor, festivalurilor, concertelor sau a altor evenimente publice sau private este permisă numai cu cel mult 500 de spectatori cu respectarea a 2 mp pentru fiecare persoană, precum şi cu purtarea măştii de protecţie.

Persoanele care pot participa sunt numai cele vaccinate şi care au 10 zile de la finalizarea schemei de vaccinare. De asemenea, acestea trebuie să prezinte rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau antigen rapid nu mai vechi de 72 de ore.

Comentează pe FACEBOOK