(P) Cum se va reforma Poșta Română

Conducerea Poștei Române a decis să vorbească, în premieră, despre provocările prin care urmează să treacă cel mai mare angajator mioritic, în intenția sa de a ține pasul cu vremurile și realitățile din Uniunea Europeană. În acest sens, directorul Companiei Naționale Poșta Română, Horia Georgescu, a dat mai multe interviuri în care descrie în detaliu toate aceste măsuri. În ultimii ani, Compania Națională Poșta Română a reușit să-și achite datoriile acumulate în mai bine de 20 de ani, a generat profit, a demarat investiții și a lansat servicii noi. ,,Vrem să fim numărul 1 în piață. Construim pentru anii 2030 și 2040, pentru un viitor adevărat al acestei companii.”, susține directorul general al companiei, Horia Grigorescu.

,,Anul 2020 a fost un an în care am reușit să ne achităm datoriile pe care le aveam către bugetul de stat. Am achitat o datorie de peste 110 milioane de lei care o avea Poșta Română către ANAF. Am obținut totodată și un beneficiu fiscal, beneficiind de aministia fiscală de care puteau de altfel să beneficieze toți jucătorii de pe piață, și am obținut astfel și o anulare a unei sume importante de peste 40 de milioane de lei, reprezentând penalități și dobânzi de întârziere. Iar faptul că am reușit să stabilizăm situația financiară ne-a pus într-o situație foarte avantajoasă din perspectiva de a ieși în piață, pe piața liberă a finanțării, să ne ducem cu fruntea sus, cu pieptul înainte în fața oricărui finațator și să spunem <<Noi vrem să facem investiții în această companie.>>.“, susține directorul general al Poștei Române, Horia Grigorescu.

,Avem deja un credit de investiții obținut de 200 de milioane de lei, o sumă care înseamnă mult pentru Compania Națională Poșta Română, pentru a putea să ne ducem la bun sfârșit niște obiective strategice de transformare a Poștei Române și esențiale, vitale. Acum trebuie să aibă loc aceste investiții. (…)
Avem două investiții foarte mari. O investiție în zona centrului de tranzit de la Cluj, care va deservi mare parte din Transilvania, o investiție de aproximativ 3,5 milioane de euro. Acolo avem deja construită hala în care urmează în care urmează să fie adaptată și implementată linia de sortare. Mă aștept la un orizont de timp de implementare de aproximativ un an.
Pe de altă parte, avem investiția în centrul de tranzit din zona București Nord, mai exact în zona Otopeni, pe un teren al Poștei Române. Aici vorbim despre o investiție ceva mai mare, de aproximativ 20 de milioane de euro, vorbim de o contrucție de la zero, care urmează să fie dotată și cu linie de sortare. Ne mutăm mare parte din activitatea pe care o desfășurăm în momentul de față în zona Giulești în această zonă, Otopeni. Vorbim de un orizont de implementare de doi ani – doi ani și jumătate.“, a explicat Horia Grigorescu.

Alte investiții vizează digitalizarea. Poșta Română a demarat procedura pentru achiziția a 3.500 de computere și 700 de laptopuri, precum și de servere moderne.

Comentează pe FACEBOOK