Tătaru sare în tabăra Cîțu. Orban: Cunosc motivele

Se încing spiritele în PNL, înaintea alegerii noului șef al partidului. Ludovic Orban a declarat, miercuri, că știe adevăratele motive pentru Nelu Tătaru, fost ministru al Sănătății în guvernul său, a ales să-l susțină pe Florin Cîțu la președinția PNL.

”Evident că discut cu domnul Tătaru în mod constant. Dacă alege să îl susțină pe domnul Cîțu, este alegerea lui, deși eu îi cunosc adevăratele motive pentru care a ales să-l susțină pe domnul Cîțu.

Cu siguranță că opțiunea sa nu reprezintă poziția organizației județene PNL Vaslui, asta pentru că filiala a dat un vot și ei mă vor susține pe mine.

Un președinte poate să se poziționeze, numai că de la Vaslui, la Congres, vor veni 86 de delegați, iar domnul Tătaru este unul singur.

Personal, eu nu dezavuez în niciunl fel. Este dreptul fiecărui membru al PNL să-și exprime opțiunea, am avut o colaborare foarte bună cu el cât a fost ministru, i-am apreciat foarte mult munca de ministru. Mă voi comporta normal față de el, precum o fac și față de alți colegi.”, a spus Ludovic Orban.

Deși a avut cuvinte de apreciere la adresa lui Tătaru, Orban a lăsat să se înțeleagă că e dezamăgit de hotărârea acestuia. De altfel, Orban a mai declarat și în alte rânduri că e dezamăgit de oamenii ‘pe care i-a crescut’.

“Ceasul ticăie şi nu pot să merg decât spre senectute, înainte, nu pot să merg înapoi, dar voi menţine aceeaşi deschidere a PNL spre tineri de valoare, spre tineri care vor între-adevăr să intre în viaţa publică, care vor să îşi asume răspundere în comunităţile locale, la nivel judeţean, la nivel naţional, chiar dacă unii dintre cei pe care i-am promovat m-au dezamăgit”, spunea Orban în data de 3 iunie.

Comentează pe FACEBOOK