marți 28 noiembrie 2023

Pacienții COVID de la Lețcani, mutați din cauza frigului

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Mai mulţi pacienţi cu COVID, inclusiv cei internaţi la ATI, au fost mutaţi, miercuri seară, de la spitalul mobil Leţcani la alte unităţi medicale ieşene, din cauza frigului din saloane.

Despre spitalul modular de la Lețcani s-a tot scris. S-au cheltuit 13 milioane de euro, dar a stat mai mult închis. Și la începutul acestui an a fost închis, una dintre cauze fiind tocmai frigul din saloane.

Acum, firma care se ocupă cu verificarea instalaţiei de încălzire a reuşit să rezolve problema asigurării agentului termic la parametri normali doar în câteva containere, restul pacienților fiind în pericol să înghețe de frig. Astfel că s-a decis mutarea acestora.

Potrivit unor surse medicale citate de Hotnews, la spitalul mobil din Leţcani vor rămâne operaţionale doar două saloane de ATI, cu 12 bolnavi, după ce în zilele precedente aici erau internaţi 28 de pacienţi cu forme severe ale bolii.

„Vom avea sub zero grade pe timpul nopţii şi căutăm soluţii. Instalaţia de căldură de la Spitalul Mobil Leţcani este inadecvată. Vrem să prevenim situaţia în care în saloane să fie frig. Firma angajată de Euronest a transmis că a găsit soluţii, dar noi ne pregătim şi cu soluţii alternative. Vrem să avem o soluţie de rezervă pentru a evita situaţia ca pacienţii să fie supuşi la hipotermie. Soluţia este să creăm paturi de terapie intensivă în alte spitale, în saloane care nu sunt de terapie intensivă, dar care au guri de oxigen”, a afirmat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro