duminică 14 august 2022
spot_img

Paltonul de piele, interzis în Coreea de Nord

Must read

spot_img

Potrivit Daily Star, nord-coreenii nu mai au voie să poarte paltoane de piele. Liderul Kim Jong-un obișnuiește să poarte acest obiect vestimentar, iar dacă altcineva o face este considerată lipsă de respect.

Popularitatea pardesiele de piele a crescut după ce liderul de la Phenian a apărut la televiziune de stat în 2019 la TV îmbrăcat astfel.

Mulți nord-correeni au încercat să adopte această modă. În țară au început să fie importate trenciuri din piele naturală, pentru elite, dar și variante mai ieftine, din piele sintetică, pentru populația generală.

Popularitatea pardesielor de piele a crescut și în rândul femeilor, care au luat-o ca exemplu pe Kim Yo-jong, sora liderului nord coreean.

„Acum trenciul de piele a devenit și un simbol al femeilor puternice. Pe măsură ce devine recunoscut ca un simbol al puterii, companiile au început din septembrie să importe piele sintetică. Au copiat design-urile trenciurilor purtate de înalții demnitari și oficiali, iar acum sunt vândute la piață”, a declarat un localnic.

Însă, mai nou, purtarea pardesielor de piele a început să fie considerată ofensatoare. Magazinele nu mai au voie să le vândă și există chiar o „poliție a modei” care patrulează pe străzi și confiscă hainele oamenilor care sunt îmbrăcați în acest fel, potrivit Radio Free Asia.

Comentează pe FACEBOOK
- Advertisement -spot_img
- Publicitate -spot_img
spot_img
spot_img

Jurnalist.ro