sâmbătă 20 iulie 2024

Parteneriat între Universitatea Danubius și Asociația Română de Fintech

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Universitatea Danubius și Asociația Română de Fintech au semnat, în această săptămână, un acord de parteneriat în vederea lansării și susținerii primului master acreditat dedicat domeniului Fintech (dezvoltarea de produse si servicii financiare utilizând tehnologii inovative). Astfel, Facultatea de Științe Economice și Administrarea Afacerilor va asigura cursuri de înaltă calitate și expertiză profesională într-un domeniu de mare viitor, potrivit unui comunicat.

Studenții/absolvenții vor beneficia de programe de practică si oportunități de angajare multidisciplinară pe piața muncii in companii fintech românesti și internationale, în domeniul fianciar-bancar si în instituții de reglementare financiară, evenimente dedicate pe diverse teme Fintech, plasarea în situații reale de muncă. Asociația Română de Fintech va fi implicată în Consiliul Consultativ al masterului și asigurarea de lectori cu mare experiență în domeniu.

Scopul acordului de colaborare îl reprezintă dezvoltarea de cunoștințe si aptitudini specifice pentru o carieră profesională de succes, managementul nevoilor de dezvoltare profesională si al proceselor de afaceri, promovarea exemplelor de bună practică, susținerea inovării în domeniul economic-financiar si al tehnologiilor facilitatoare de succes pentru companii pe plan international.

Cosmin Cosma, Președintele Asociatiei Române de Fintech declară: “Educatia si dezvoltarea unor specialisti in domeniul Fintech din Romania face parte din misiunea intrinseca a Asociatiei Române de Fintech. Ne bucurăm sa sprijinim acest program la Universității Danubius si speram ca acesta sa atraga câti mai multi aspiranti in a avea o cariera de succes intr-un domeniu atât de interesant și de viitor”.

Andy Pusca, Președintele Universității Danubius: “Ne bucurăm ca Asociația Română de Fintech ne sustine în dezvoltarea acestui master si ne asigură premizele de conectare a studentilor nostrii la know-how-ul specialistilor si expertiza companiilor de profil. Domeniul Fintech este prezent in viata de zi cu zi iar nevoia de a dezvolta noi competente, de a sustine noi planuri de cariera pentru actualii sau viitorii economisti este esentială atat pentru acestia cât și pentru companiile unde lucreaza.”

Calin Rangu, Decan al Facultății de Științe Economice și Administrarea Afacerilor din cadrul Universității Danubius, a declarat: “Masterul Fintech este un pas esențial intr-o lume a tehnologiilor in domeniul financiar-bancar. Crearea de competente reale in acest domeniu este esențială, facultatea noastră este mândra sa aibă in acest demers un partener cum este Asociatia Romana de Fintech. Masterul va moderniza semnificativ pregătirea economiștilor, a inginerilor, și a altor categorii profesionale interesate. Oricine are o licența poate urma acest master acreditat, realizat pe model european.”

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro