joi 20 iunie 2024

Paturi ATI ”sub cheie”, la spitalul din Lețcani

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Situație absurdă la Iași. Deși nu mai sunt locuri la ATI, peste 100 de paturi perfect echipate stau ”sub cheie” la spitalul din Lețcani.

Amintim că spitalul mobil din Lețcani, ce acostat 13 milioane de euro, a fost mai mult închis din cauza problemelor majore, în special la rețeaua electrică.

Deși se știe de aceste probleme de la începutul anului, ele nu au fost remediate. Astfel, la câţiva kilometri de secţiile sufocate de bolnavi, birocraţia din România ţine lacătul pe Spitalul Mobil de la Leţcani, cel care, teoretic, ar putea da o şansă la viaţă pacienţilor în stare gravă.

„Suntem în proces de punere în funcţiune şi verificare a instalaţiilor şi echipamentelor medicale. Până nu finalizăm această etapă, nu putem spune că putem deschide. Cel mai probabil, spre sfârşitul săptămânii viitoare vom finaliza procedura. De pe 4 octombrie ar putea fi funcţional din punct de vedere tehnic, dar decizia va fi luată de ISU. Pe 22 septembrie a venit ISU cu un medic care a pus în funcţiune echipamentele medicale. Cu două zile înainte s-a pus în funcţiune şi sistemul de încălzire, care funcţionează. Dar, la ieşirea din conservare, am constat că toţi acumulatorii echipamentelor ATI, cum ar fi cei de backup pentru situaţii de criză, erau descărcaţi. Aparent, toate echipamentele medicale funcţionează. Trebuie să facem probele la staţiile de oxigen. Până acum nu au fost probleme. Sunt pregătite 10 saloane cu câte opt paturi fiecare, aşteptăm doar să terminăm probele”, a declarat Alina Popa, reprezentant Euronest, din subordinea CJ Iaşi, pentru Ziare.com.

Cele 100 de containere care formează Spitalul Mobil de la Leţcani au fost achiziţionate în urmă cu un an de Consiliul Judeţean Iaşi şi Consiliul Judeţean Neamţ, două dintre judeţele care fac parte din Agenţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Euronest, pentru suma de 13 milioane de euro.

Comentează pe FACEBOOK

author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro