vineri 14 iunie 2024

Paul al României scapă iar. Malta nu vrea să-l extrădeze

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Prințul Paul Philippe al României scapă iar de extrădare. O cerere a autorităților române a fost respinsă luni de un tribunal din Malta, magistratul estimând că există un „risc real” ca acesta să sufere o încălcare a drepturilor sale fundamentale, relateaza Times of Malta.

Paul al României nu va fi extrădat 

 

Paul-Philippe al României este căutat pentru a executa o pedeapsă cu închisoare pentru corupţie, potrivit Stirile Pro Tv. În vârstă de 75 de ani, el a fugit din România în 2020, când a fost condamnat la aproape 3 ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie legată de restituirea ilegală a unor bunuri imobiliare din apropierea Bucureştiului, cărora le-a pretins în mod fals proprietatea.

În iunie 2022, el a fost prins la Paris, dar o Curte de Apel a refuzat să îl extrădeze în România, iar avocatul lui Paul al României a invocat, între altele, acest argument atunci când a pledat împotriva extrădării sale.

Prinţul Paul locuieşte acum în Italia, dar a venit luna trecută în Malta pentru o conferinţă şi a fost reţinut în baza unui mandat european de arestare.

 

Prințul și soția sa, cazați într-un resort

 

Şeful Poliţiei Române, Benone-Marian Matei, spune că Paul Phillipe al României a fost localizat într-un resort din Malta în urma informaţiilor transmise de poliţiştii români. Șeful Poliției a mai spus că Paul Phillipe al României era la momentul reținerii împreună cu soţia sa, şi că nu a depus rezistenţă în momentul capturării.

„A avut loc un schimb de informaţii cu Poliţia din Malta. În urma informaţiilor transmise de poliţişti români, persoana (…) a fost localizată într-un resort. Ulterior a fost reţinut şi urmează să fie sesizată instanţa din Malta. Poliţia Română l-a localizat şi a transmis în timp real informaţii colegiilor din Malta”, a afirmat Benone-Marian Matei, potrivit News.ro.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Ionescu Adriana
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro