vineri 14 iunie 2024

Pe cine a trimis Putin la București, după plecarea lui Kuzmin

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Vladimir Putin a trimis la București un nou ambasador. Este vorba despre Vladimir Lipaev, fostul emisar diplomatic al Rusiei la Tallinn. Acesta a fost expulzat de autoritățile estoniene în 2023, pe fondul conflictului diplomatic cu Moscova.

 

Putin l-a trimis la București pe Vladimir Lipaev

 

Președintele Rusiei l-a eliberat marți în mod oficial pe Valeri Kuzmin din funcția de ambasador al Rusiei în România, scrie Hotnews. În locul său, ambasador extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România va fi Vladimir Lipaev.

Lipaev a fost numit ambasador în Estonia la sfârșitul anului 2021.

În 2023, Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că a retrogradat nivelul relațiilor diplomatice cu Estonia și l-a expulzat pe ambasadorul estonian din țară.

Motivul oficial din spatele acestei mișcări a fost „reducerea dimensiunii ambasadei ruse din Tallinn”.

Ministerul estonian de Externe a răspuns cu aceeași măsură, expulzându-l pe ambasadorul rus Vladimir Lipaev.

Ambasadorul Rusiei la București a zburat definitiv la Moscova

 

”Astăzi, Excelenta Sa Valeri Kuzmin, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse în România, și-a încheiat misiunea diplomatică și a plecat definitiv la Moscova. Până la sosirea noului ambasador, doamna ministru-consilier Elena Kopnina este Însărcinată cu Afaceri a.i. a Federației Ruse în România”, se arată în postarea Ambasadei Federației Rusiei la București.

Valeri Kuzmin a fost numit ambasador în România pe 7 iunie 2016. Anterior, el a deținut mai multe posturi diplomatice, inclusiv pe cel de ambasador al Rusiei în Republica Moldova, între 2007 și 2012.

Misiunea lui Valeri Kuzmin s-a încheiat mai devreme din cauza morții soției sale.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro