duminică 19 mai 2024

Ciucă: Nu-l susţinem pe Piedone la Primăria Capitalei

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat, marți, că nu îl va susține pe Cristian Popescu Piedone pentru Primăria Capitalei, dacă se retrage Cătălin Cîrstoiu. Totuși, Ciucă a precizat că la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul comun.

 

Ciucă anunță că nu îl susține pe Piedone, dacă se retrage Cîrstoiu

 

„În acest moment, vă pot spune că la nivelul coaliţiei s-a menţinut decizia ca domnul doctor Cătălin Cîrstoiu să fie candidatul coaliţiei şi luni să îşi depună candidatura la Biroul Electoral Municipal. Se pregăteşte domnul doctor Cîrstoiu pentru o conferinţă pe care o are în vedere, astfel încât să poată să stea de vorbă şi să lămurească toate aspectele. PNL, indiferent de formulă, a agreat să susţină împreună cu PSD un candidat care să fie candidatul actualei coaliţii de guvernare şi într-o alianţă electorală la nivelul Capitalei. Domnul Cristian Popescu nu este nici membru PSD, nici membru PNL, motiv pentru care nu putem să îl susţinem. Nu este membru al niciunui partid. (…) Absolut, nu susţinem o astfel de candidatură”, a afirmat Ciucă, marţi, la Parlament, transmite Agerpres.

Întrebat dacă există varianta retragerii lui Cătălin Cîrstoiu, Ciucă a răspuns: „Pentru acest moment, pot spune că dumnealui este foarte determinat să continue, cât am putut şi cât pot eu să înţeleg din cât l-am cunoscut pe domnul doctor Cîrstoiu, motiv pentru care consider că, odată ce vom avea toate aceste clarificări finalizate, va fi o direcţie pe care ne-o vom asuma împreună cu dumnealui, ambele partide, şi aşa cred că este normal şi onest pentru fiecare dintre noi”.

Referindu-se la situaţia ipotetică a retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa electorală pentru Primăria Capitalei, Nicolae Ciucă a spus: „În momentul în care vom ajunge la acea situaţie, vom lua decizia împreună cu partenerii noştri de coaliţie, pentru că am pornit pe un drum împreună, normal este să mergem pe acest drum împreună, cu un candidat agreat de ambele partide. (…) În momentul ăsta avem o singură variantă. Dacă vom avea nevoie să aplicăm varianta B sau varianta C, o vom face la vremea respectivă. Noi susţinem doar un candidat care este agreat”.

 

Rareş Bogdan, despre retragerea candidaturii lui Cîrstoiu

 

Și Rareș Bogdan a comentat zvonul retragerii lui Cîrstoiu din cursa electorală, după valul de anchete care îl vizează pe medicul de la Universitar. .= Prim-vicepreşedintele PNL a spus că nu s-a pus problema retragerii sprijinului pentru Cîrstoiu, iar de susținerea lui Nicușor Dan pentru un nou mandat nici nu poate fi vorba.

El a mai afirmat, legat despre posibilitatea susţinerii candidaturii actualului primar general, că „Nicuşor Dan este o calamitate pentru Bucureşti, nu a discutat nimeni de la vârful partidului”.

„Nu s-a pus problema retragerii doctorului Cîrstoiu. Nu s-a pus problema susţinerii lui Nicuşor Dan”, a precizat Rareş Bogdan.

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- AFLĂ MAI MULT -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro