Pe cine consideră Firea responsabili pentru poluare

Pe cine consideră Firea responsabili pentru poluare

Primarul General Gabriela Firea susține că a identificat trei piste în cazul poluării record înregistrată în Capitală, pe 1 și 2 martie.

-CET-urile e posibil să fi ars mai multă păcură, CET Progresul și Grozăvești, e posibil să fi ars mai multă păcură și să nu fi avut filtrele curățate.

-Cei 118 agenți economici și instituții care dețin de la Agenția de mediu autorizații pentru instalații autorizate de ardere.

-Două depozite de deșeuri: Chiajna și Vidra, și Groapa de Gunoi de la Glina. Am primit informații că au avut loc arderi necontrolate cu depășiri.

Gabriela Firea a susținut că nu îndreaptă acuzații în nicio direcție și a cerut autorităților responsabile să facă verificări.

De asemenea, aceasta i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să discute în Consiliul Suprem de Apărare a Țării despre poluarea din București.

Amintim că în noaptea de duminică spre luni s-au înregistrat depășiri record ale poluării cu PM 2,5 și PM10. Pentru poluarea cu PM2,5, un praf foarte fin amestecat cu diverse substanțe, s-au înregistrat depășiri cu 900-1000% peste limitele maxim admise, iar pentru PM10, particule mai mari de praf, s-au înregistrat depășiri de aproape 800%.

Comentează pe FACEBOOK