marți 28 noiembrie 2023

Turcia a deschis granițele. România, pe traseul migranților

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

O nouă problemă în Europa. Turcia a deschis granițele celor peste 76.000 de migranți, după ce Ankara a anunțat în urmă cu câteva zile că renunță la acordul încheiat cu Uniunea Europeană în 2016 în virtutea căruia trebuia să oprească fluxurile de migranţi ilegali, în schimbul a miliarde de euro din partea UE.

Migranții, în special din Orientul Mijlociu, vor să ajungă în Vestul Europei, iar traseul acestora trece prin România.

Autoritățile române spun că sunt pregătite.

Totodată, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, miercuri, că România va trimite ajutoare Greciei, care se confruntă cu o criză a migranților.

„Premierul Orban a decis să trimitem ajutoare Greciei, din rezerva națională. Este vorba de 100 de corturi, 400 de paturi, 400 de saci de dormit, 400 de saci de dormit, 400 de cizme, ajutoare într-un cuantum de 25 de tone”, a declarat Marcel Vela.

La granița dintre Grecia și Turcia situația a degenerat însă. Armata elenă ar fi deschis focul și ar fi lansat grenade lacrimogene, miercuri, în momentul în care migranții au forțat trecerea graniței de la punctul de frontieră din Pazarkule (Kastanies, de partea greacă).

Conform guvernului local din Edirne (nord-vestul Turciei), șase migranți au fost răniți, iar unul a murit.

În schimb, Grecia a „dezmințit categoric” că a deschis focul împotriva migranților și spune că „Turcia fabrică fake news”.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro