sâmbătă 13 aprilie 2024

România doar mimează prevenția pentru coronavirus

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Este evident acum pentru toată lumea că principalul nostru aliat în lupta cu virusul Wuhan este Dumnezeu! Autoritățile statului refuză să i se alăture. Marii specialiști mioritici, acești semizei precum Streinu-Cercel sau Arafat, refuză să o se implice ca la manual. Ei sunt în campanie de imagine și de ce nu, poate de făcut bani. Dar de prevenit boala asta, mai greu!

Am să explic simplu aceste afirmații! Israelul, o țară aflată ani lumină înaintea noastră și cu un sistem de sănătate SF comparativ cu noi, a luat o decizie radicală. Acum 3 zile a trimis înapoi toate zborurile venite dinspre Italia! Și de atunci, nu mai permite afluxul de călători de acolo, punct! Asta se numește prevenție! În mod evident, Israelul nu are nici 10 la sută acolo din cât e comunitatea românească în Italia. Deci riscurile lor erau infinit mai mici. Revenind în Europa, în Italia e groasă rău! Sunt peste 100 de morți și câteva mii de cazuri în ultimele zile! Vorbim de a doua țară afectată, după China. De acolo intră zilnic în țară mii de români. Poate chiar zeci de mii. Pe calea aerului, pe șosele, oamenii vin și pleacă. Toate cazurile de coronavirus depistate în România au avut legătură cu Italia. Iar aceste realități par că îi lasă impasibili pe mai-marii de la noi. Ei nu vor sa riște nimic, nu își asumă vreo măsură extremă, nepopulară…
Ce ar fi dacă pentru 2-3 luni am închide granițele cu Italia?! Se poate da o derogare doar pentru cazurile speciale (copii despărțiți de familie, decese, etc), iar restul să stea acolo. Sigur se vor găsi unii care să păcălească sistemul, dar grosul ar fi blocat. SUA a putut face asta, Israelul o face cu succes. La noi însă nu își asuma nimeni, de frică și lașitate. Mai ales că e an electoral și ar da rău față de Diasporă. Ei bine, mai blegilor, vă spun eu, proaspăt ieșit din autoizolate: „Dacă vine pandemia de coronavirus în România, sunteți pa, la revedere! Pulverizați electoral! Românii sunt impulsivi, își schimbă rapid opinia și îl taxează electoral pe cel de la butoane! E probată teoria.” Dacă veți continua să mimati prevenția, veți face rău întregii clase politice. Se pare că ea nu înțelege încă asta, devreme ce încă vă lasă la butoane….

Comentează pe FACEBOOK
author avatar
Jurnalist
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro