joi 22 februarie 2024

Chirurgul Beuran, REȚINUT într-un dosar de corupție

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

UPDATE // Chirurgul Mircea Beuran, șeful echipei de medici care a desfășurat operația de la Spitalul Clinic de Urgență București – în timpul căreia o femeie a fost curpinsă de flăcări, va fi adus vineri în fața judecătorilor de la Tribunalul București.

El a fost reținut, joi, pentru 24 de ore pentru luare de mită. Potrivit procurorilor, în calitatea sa de președinte al Senatului Universitar, director al Departamentului 10 Chirurgie, șef al Disciplinei Chirurgie Generală, conducător de Doctorat și profesor universitar chirurgie generală în cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, Mircea Beuran ar fi primit, la finalul anului 2018, suma de 10.000 euro pentru a propune în cadrul Universității scoaterea la concurs a unui post de asistent universitar, cât și pentru a asigura câștigarea acestui concurs de către medicul de la care a primit banii, scrie B1.ro.

 

Percheziții de amploare la chirurgul Mircea Beuran, fostul șef al secției de chirurgie de la spitalul Floreasca. Procurorii ridică documente de la locuința medicului, dar și de la cabinetul acestuia.

Medicul Beuran a fost ridicat joi de anchetatori şi dus la sediul DNA, el fiind vizat într-un dosar de luare de mită, fapte care ar fi avut loc în anul 2018.

„Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele: Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, săvârşite pe parcursul anului 2018.

În cursul zilei de 13 februarie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la două adrese situate în municipiul București, dintre care una la sediul unei instituții publice. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”, arată procurorii anticorupție.

Chirurgul e șeful echipei ce a realizat operația din luna decembrie, în timpul căreia o pacientă a fost cuprinsă de flăcări.  Femeia bolnavă de cancer, în vârstă de 66 de ani, avea să moară câteva zile mai târziu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro