marți 28 noiembrie 2023

Personaje surpriză în dosarul vaccinărilor fictive

CITEȘTE ȘI:

- PUBLICITATE -spot_img

Dosarul vaccinărilor fictive. Printre cei care au apelat la reţeaua de falsificatori pentru a obţine certificate care atestă imunizarea sunt un subofiţer în cadrul Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Prahova, dar și membri ai unui lot olimpic, arată Tribunalul Prahova. Aceștia sunt cercetați sub control judiciar, scrie Agerpres.

Adeverințe false de vaccinare au fost eliberate și de un centru de vaccinare din sectorul 2. Polițiștii și procurorii fac percheziții joi într-un dosar în care sunt vizați  mai mulți angajați ai centrului de vaccinare „Neghiniță” din Sectorul 2 al Capitalei. Conform anchetatorilor, ei ar fi înlocuit datele persoanelor vaccinate împotriva COVID-19 cu ale unor persoane care nu au fost vaccinate în realitate.

Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, spune că el este cel care a alertat autoritățile și că centrul va fi închis temporar.

„Deși în contextul actual e nevoie ca de aer de fiecare centru, suntem forțați să întrerupem activitatea pentru o perioadă. Parchetul, împreună cu Poliția, au descins azi la prima oră pentru a ridica probele de la fața locului.

Acest centru a ridicat o serie de suspiciuni privind certificate false. Am alertat imediat autoritățile abilitate, iar azi s-a confirmat că astfel de cazuri s-au repetat.

Voi dispune schimbarea în integralitate a personalului din această locație. Până când procurorii nu vor finaliza cercetările nu putem risca să mai colaborăm cu nimeni de acolo. Vom schimba întreaga echipă”, a afirmat Mihaiu.

Comentează pe FACEBOOK
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -" "
- Publicitate -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img
- PUBLICITATE -spot_img

Jurnalist.ro