Pet-cafe-urile foarte populare în Asia

Tot mai multe cafenelele unde clienții pot savura o bătură aromată în compania animalelor au devenit extrem de populare în Asia. Explicația este simpla: oamenii spun că astfel de localuri îi ajută să scape de stres. 

Pisici pufoase, câini, rațe sau chiar lame, toate sunt dornice de mângâieri și tare prietenoase, așa că, după câteva vizite, unii clienți aleg să și adopte.

Proprietarul unei cafenele: „În zilele noastre, tinerii sunt, în general, stresați din cauza serviciului. Unii oameni nu își permit să țină animale de companie acasă, dar își pot permite să petreacă timpul într-o cafenea înconjurați de diferite necuvântătoare. Este o soluție bună pentru ameliorarea stresului.”

Concurență acerbă, costurile de funcționare care nu sunt deloc de neglijat, îi fac pe patroni să caute permanent metode de a atrage noi clienţi.

Zhai Weidong, decan, facultate de management: „Una dintre sugestiile mele pentru proprietarii cafenelelor cu animale de companie este să aibă un card special pentru clienții fideli. De asemenea, se pot concentra pe furnizarea de servicii pentru animale de companie sau pot dezvolta un brand cu produse derivate.”

Cum era de așteptat, multe dintre aceste animale au fost adoptate.

Pandemia a venit la pachet cu izolarea şi singurătatea, iar mulţi oameni şi-au dat seama cât contează ca cineva să le fie alaturi.

Piața animalelor “de casă” din China a fost estimată anul trecut la peste 46 miliarde de dolari, iar specialiștii estimează că această cifră se va dubla în 2 ani.

Comentează pe FACEBOOK