Petiție făcută de foști parlamentari pentru a-și recupera pensiile speciale

Mihai Goțiu, fost senator, susține că a ajuns în posesia unei petiții formulate de Asociația Foștilor Parlamentari și adresată Avocatului Poporului, prin care aceștia își propun să conteste la CCR legea ce a abrogat pensiile speciale ale parlamentarilor.

”Știați că în România există o Asociație a Foștilor Parlamentari? Recunosc că, până mai ieri, eu habar nu aveam. Asta până când nu mi-a fost transmisă o petiție asumată de această Asociație, adresată Avocatului Poporului. Ce așteaptă acești foști parlamentari de la Avocatul Poporului? Nu e greu de ghicit: să atace la Curtea Constituțională a României (CCR), legea adoptată săptămâna trecută de Parlament, de eliminare a pensiilor ”de parlamentar”. Regăsiți în galeria foto petiția Asociației”, precizează Mihai Goțiu prin intermediul unei postari pe Facebook.

Fostul senator precizează că Asociația Foștilor Parlamentari înființată în anul 2009 avea la acea dată 9 membri, foști parlamentari FSN, PSD, PNL, PRM și PC.

”Pe lângă cele două-trei știri indexate de Google cu privire la înființarea Asociației, în 2009, am mai găsit o singură referință legată de activitatea acesteia. E vorba de o mențiune despre o întâlnire cu fostul Avocat al Poporului Victor Ciorbea, de la sfârșit de august 2014, la care au mai participat și reprezentanții Asociației Funcționarilor Publici Pensionari (altă ”minunăție” de asociație, înființată în anul 2010, despre a cărei activitate am găsit fix această singură mențiune!)”, adaugă Goțiu.

Comentează pe FACEBOOK